lørdag 18. juli 2009

Tredje dag på Bornholm.


Denne dagen syklet vi fra hotellet, først mot Allinge, for så å ta sykkelvei nr 10 sørover. I dag fikk vi enda mer opp-og-nedbakker, men flott tur. Vårt første stoppested var Hammershus festning. Hammershus festning er fra middeladeren. Bygd fra 1255 og utover i 400 år. Den var øyas maktsenter opp til 1700-tallet, den ble fredet i 1822, men da var allerede en del av steinene fjernet og brukt til å bygge Kristiansø Festning. Den er den største borgruin i nord-Europa. Vi brukte en del tid for å vandre rundt blant ruinene. En flott opplvelse, men ruinen ser mer bevart ut når en ser den fra utsiden enn når ne kommer innenfor. Mye var nok blitt ødelagt av tidens tann....

Etter vi hadde vandret rundt på toppen gikk vi ned mot sjøen, her var det også klipper som lignet på de ved Helligdomsklipperne. Og mye vakker natur å se. Sauene gikk omkring og det var flott og villt her på denne delen av øyen.

Etter vi hadde spist en deilig Bornholmertallerken på restauranten på Hammershus syklet vi videre mot sør, og syklet ned til Vang hvor vi hadde oss en kopp kaffe og en is. Deilig. Men bakkene opp igjen fra Vang var ikke deilige...Jeg kjente nok at vi hadde tilbakelagt noen mil på sykkel de siste dagene, og vi tok en litt snarvei hjemover. Vi syklet fra Vang mot Olsker og så til Allinge og hjem til Abbildgård. Det hadde igjen vært en nydelig dag påa lle vis. Det eneste som manglet var at formen min skulle vært bedre. Denne dagen ble det 25 km på sykkel.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar