lørdag 18. juli 2009

Femte dag på Bornholm- og tid for hjemreise...Torsdagen opprant med litt mer skyet, det hadde regnet om natten, og det blåste mer....dette bekymret undertegnede en smule, da hun helst ville ha en rolig overfart tilbake til Ystad.
Men vær og vind kan man som kjent ikke gjøre noe med....
Etter frokost og pakking av baggasje og sykler som ble uforsvarlig hengt bakpå, så satte vi kursen mot Rønne. Katamaranen vi skulle ta, hadde ikke avgang før på ettermiddagen, så også denne dagen kunne vi få med oss litt av øya.
Vi stoppet først i Hasle, der skulle det være et senter for kunsthåndverk, som det jo var mye av på øya, men dette var mer som en utstilling, så det fristet ikke. Vi kjørte videre til Rønne, hvor vi gikk rundt om kring, handlet litt, og spiste og koste oss. Blant annet på torvet slo vi oss ned, der var det litt liknende Polske byer med sine åpne sosiale arenaer, men de hadde ikke tatt vare på den muligheten til ro som i Polen, det var biler og ståk rundt om kring. Men en koselig by var dette også.
Når ettermiddagen kom, kjørte vi mot sjøen og hadde oss en liten pause før vi kjørte til fergen. Selsagt var det mye bølger, det ble fylt godt på med spyposer, så her var alt klart for en urolig overfart. Jeg fordypet meg i en bok, og prøvde alt for ikke å bli syk. Jeg slapp å kaste opp, men syk følte jeg meg ja. Og blir jo heller ikke friskere av å høre og se folk kaste opp rundt en på fergen...
Når vi kom til Ystad var klokken 18.30. Og det var bare å sette kursen mot far i Degernes. Vi stoppet og spiste en gang, ellers kjørte vi. Turen ble tung, for det var mørkt og det regnet, så vi måtte bytte på å kjøre litt. Vi kom da vel fram, selv om klokka ble 02.00 før vi fikk krøpet til sengs i Degernes. Da var vi slitne og trøtte, men turen og opplevelsene på Bornholm, de hadde vært gode. Og øya kan absolutt anbefales et besøk!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar