fredag 19. februar 2010

Ta først på deg din egen oksygenmaske før du hjelper andre!

Sist helg var jeg på flytur til Warszawa. Vi hadde en koselig helg der.
Jeg satt på flyet og flyvertene skulle gå gjennom sikkerhetsforskriftene. Det var nok ikke så mange av oss som fulgte med. Men de gjennomførte sine opplysninger på engelsk og på polsk. Plutselig merket jeg at fulgte med. Men jeg fulgte med på en litt annen måte. For jeg så plutselig for meg oksygenmasker som kom ned fra hyllene. Jeg gjorde som de sa, tok på meg en selv, før jeg skulle hjelpe de andre. Da slo det meg plutselig; det er jo faktisk det jeg har gjort i 3 år nå. Jeg har vært sykmeldt, rehabilitert meg selv og vært på yrkesrettet attføring, for å komme i arbeidslivet igjen. Men i alt dette så har fokuset mitt til nå vært ganske egoistisk. Jeg ville først få nok oksygen selv, til å kunne bidra litt mer i den andre verden som ligger der ute. Men når dette stod på som verst, var det viktig for meg å få lov til å få lov å bruke tid på å ta på meg oksygenmaska selv først, og få lov å puste i den en stund. Slik at jeg ble klar til å kunne være mer til stede for andre, og det håper jeg å være klar for .

.

7 kommentarer:

 1. Ja det kan jo være greit å være litt "nuftig", Britt Åse! :)

  SvarSlett
 2. Dette kjenner jeg meg godt igjen i.
  Det er viktig å få bruke den tida vi trenger for å "få nok oksygen selv" - kunne puste selv, før vi trer inn i andre roller.
  Godt skrevet!

  SvarSlett
 3. Tusen takk!Koselig du kjente deg igjen Maryathome! :)

  SvarSlett
 4. Hei og tusen takk for dette innlegget. Jeg er akkurat nå sykemeldt fordi jeg har flydd rundt og hjulpet andre på jobben uten å se at jeg dermed gradvis har nådd bunnen selv.

  I min bearbeidelse og selverkjennelse rundt dette så googlet "ta først masken på deg selv før du hjelper andre" fordi jeg vil lage en morsom men samtidig litt tankevekkende plakat jeg skal henge opp ved arbeidsplassen min. Når jeg svarer NEI til saker og ting på jobben (ting som egentlig ikke er min jobb) så skal jeg peke på den plakaten :)

  Da jeg googlet lå ditt innlegg som øverste treff. Du skriver det mine gode venner har sagt mange ganger, at jeg må gi meg tid å være uthvilt før jeg er klar til å komme meg tilbake på jobb ( med plakat over arbeidspulten min !!)

  Takk for akkurat de ordene jeg trenger å ta inn over mag akkurat nå.

  SvarSlett